ЯК ЗНИЗИТИ ВИТРАТИ ПАЛИВА ПРИ РОБОТІ ДИЗЕЛЬНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ (продовження)


Продовжуємо короткий огляд-переклад статті:
СПОСОБИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ПАЛИВА ДИЗЕЛЬНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ
Лукутин Б. В., Шандарова Е. Б.
ФГБОУ ВПО Національний дослідницький Томський політехнічний університет

Початок статті .

Для зниження витрат палива пропонується забезпечити ДЕС(дизельну електростанцію) випрямляючо-зарядним пристроєм, вхід якого підключений до виходу синхронного генератора і до системи управління; буферним накопичувачем енергії, вхід якого з'єднаний з виходом випрямляючо-зарядного пристрою; автономним інвертором, вхід якого підключений до виходу буферного накопичувача енергії та до системи управління, а вихід з'єднаний з навантаженням ДЕС (рис. 1).



     Рис. 1. Структурна схема ДЕС з буферним накопичувачем енергії

Зниження витрат палива досягається за рахунок того, що режим завантаження дизельного двигуна підтримується на рівні середньої потужності навантаження. При цьому в режимах, коли вихідна потужність синхронного генератора перевищує поточну потужність навантаження, надлишок енергії акумулюється в буферному накопичувачі енергії, а в режимах, коли вихідна потужність синхронного генератора менше потужності навантаження, енергія з буферного накопичувача віддається в навантаження. В результаті дизельний двигун працює в режимі, близькому до номінального, відповідно, витрати палива зменшуються.
В процесі роботи ДЕС інтелектуальна система управління контролює енергосилове обладнання, регулює витрата палива дизельного двигуна та струм збудження синхронного генератора, підтримуючи оптимальне завантаження ДЕС і забезпечуючи реалізацію енергоефективного режиму і структури енергетичного комплексу.


Початок статті                                                                                     Продовження ...

Ключові слова: дизельна електростанціядизель-генератор, витрати палива, ефективність, навантаження, датчик температури, випрямно-зарядний пристрій, буферний накопичувач енергії, аренда генератора Киев.

Блог ведеться за сприяння ТОВ "ЕнергоЮніт Україна": оренда генератора Київ.

Блог ведется при содействии ООО "ЭнергоЮнит Украина": аренда генератора Киев.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В оренду дизельний електрогенератор 70 кВт Olympian CAT

ДИЗЕЛЬЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОР ДЛЯ ПРОДАЖУ

Оренда дизельного електрогенератора 60 кВт SDMO